- Morales-Medina, R., Dong, D., Schalow, S.,
Drusch, S., 2020: Interplay between physicochemical
composition, size and functionality of microfluidized pea hull fibre
gels. Jahrestreffen der ProcessNet-Fachgruppen
Lebensmittelverfahrenstechnik, Mischvorgänge, Grenzflächenbestimmte
Systeme und Prozesse. Würzburg, 26.-27.03.20
- Schestkowa, H.,
Nguyen, T., Sevenich, R., Rauh, C., Drusch, S., Wagemans, A.,
2020: Einfluss einer Hochdruckbehandlung auf Struktur und
Grenzflächenverhalten von
β-Lactoglobulin. Jahrestreffen der
ProcessNet-Fachgruppen Lebensmittelverfahrenstechnik, Mischvorgänge,
Grenzflächenbestimmte Systeme und Prozesse. Würzburg,
26.-27.03.20
- Archut, A., Kastner, H., Drusch, S.,
2020: Einfluss der chemischen Struktur von Pektin auf die
komplexe Koazervation mit Erbsenprotein. Jahrestreffen
der ProcessNet-Fachgruppen Lebensmittelverfahrenstechnik,
Mischvorgänge, Grenzflächenbestimmte Systeme und Prozesse.
Würzburg, 26.-27.03.20
- Heiden-Hecht, T.,
Brückner-Gühmann, M., Drusch, S., 2020: Zusammenhang
der Stabilität sprühgetrockneter Emulsionen und der
formulierungsabhängigen Grenzflächeneigenschaften von
β-Lactoglobulin. Jahrestreffen der
ProcessNet-Fachgruppen Lebensmittelverfahrenstechnik, Mischvorgänge,
Grenzflächenbestimmte Systeme und Prozesse. Würzburg,
26.-27.03.20
- Jäger, D. A., Grebenteuch, S., Doert, M.,
Drusch, S., 2020: Methylketone – neue Erkenntnisse aus
der Lipidoxidation. Gemeinsame Arbeitstagung der
Regionalverbände Nord und Nordost Lebensmittelchemische Gesellschaft,
Berlin, 16./17.03.20
- Schefer, S., Syring, N., Morales-Medina,
R., Drusch, S., Rohn, S., 2020: Untersuchung von
Proteinen und Nicht-Stärke-Polysacchariden in Erbsenfasern mittels
Dünnschichtchromatographie und
Massenspektrometrie. Gemeinsame Arbeitstagung der
Regionalverbände Nord und Nordost Lebensmittelchemische Gesellschaft,
Berlin, 16./17.03.20
- Doert, M., Kroh, L.W., Drusch, S.,
2020: Phospholipide als Antioxidantien – Stabilisierung
von Vitamin E. Gemeinsame Arbeitstagung der
Regionalverbände Nord und Nordost Lebensmittelchemische Gesellschaft,
Berlin, 16./17.03.20
- Pfeif, S., Grebenteuch, S. Keil, C.,
Kröncke, N., Benning, R., Haase, H., Drusch, S.,
2020: Einfluss verschiedener Trocknungsverfahren
auf die volatilen Komponenten der
Tenebrio-molitor-Larven. Gemeinsame Arbeitstagung der
Regionalverbände Nord und Nordost Lebensmittelchemische Gesellschaft,
Berlin, 16./17.03.20
- Bock, A, Steinhäuser, U., Drusch, S.,
2020: Grenzflächenaktivität von phenolischen Verbindungen und deren
Einfluss auf β-Lactoglobulin an der Öl-Wasser-Phasengrenze.
Gemeinsame Arbeitstagung der Regionalverbände Nord und Nordost
Lebensmittelchemische Gesellschaft, Berlin,
16./17.03.20
- Drusch, S., Brückner-Gühmann,
M., 2019: Anreicherung von Joghurt mit Haferprotein -
Auswirkungen auf Struktur, Textur und sensorische
Wahrnehmung. 15. Oranienburger Milchforum, Oranienburg,
14.-15.11.2019
- Drusch, S., Klost, M., Brückner-Gühmann, M.,
2019: Engineering plant protein-based yoghurt products
for nutrition and health. ICEF13 International Conference on
Engineering and Food. Melbourne, 23.-26.09.2019
- Drusch, S.,
Brückner-Gühmann, M., 2019: Einsatz von
Pflanzenproteinen zur Verkapselung. GdL-Symposium
„Pflanzliche Proteine“, Gerlingen,
24.-25.09.2019
- Brückner-Gühmann, M., Drusch S.,
2019: Haferprotein: Gewinnung und Einsatzmöglichkeiten
in Lebensmitteln. GdL-Symposium „Pflanzliche Proteine“,
Gerlingen, 24.-25.09.2019
- Heiden-Hecht, T.,
Brückner-Gühmann, M., Drusch, S., 2019: Towards an
improved stability of spray-dried emulsions: impact of formulation on
interfacial properties of β-lactoglobulin at the oil/water
interface. 11th Nizo Dairy Conference, Papendal,
08.-11.2019.
- Archut, A., Kastner, H., Drusch, S.,
2019: Influence of pectin modification on turbidity by
complex coacervation with pea
protein. 26th International Conference
on Bioencapsulation, Strasbourg, 27.-29.08.2019
- Schestkowa, H,
Nguyen, T., Sevenich, R., Rauh, C., Drusch, S., Wagemans, A.,
2019: Das Grenzflächenverhalten hochdruckbehandelter
Proteine. 48. Deutscher Lebensmittelchemikertag,
16-18.09.2019.
- Schestkowa, H., Wagemans, A.M., Drusch, S.,
2019: Analytical Investigation of the three interfacial
stabilization stages of beta-lactoglobulin. 8th
International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food
Systems. Porto, 07.-10.07.2019.
- Dong, D., Morales Medina, R.,
Schalow, S., Drusch, S., 2019: Impact of
microfluidizatiom on the microstructure and functional properties of
pea hull fibre. The 20th Gums &
Stabilisers for the Food Industry Conference, San Sebastian, Spain,
11.-14.06.2019
- Hundschell, C., Drusch, S., Wagemans, A.M.,
2019: Structural characterization and molecular
interactions of b-lactoglobulin, levan and their
mixtures. The 20th Gums &
Stabilisers for the Food Industry Conference, San Sebastian, Spain,
11.-14.06.2019
- Klost, M., Drusch, S.,
2019: Structure formation and gel-properties in
pea-protein based yoghurt alternatives. The
20th Gums & Stabilisers for the Food Industry
Conference, San Sebastian, Spain,
11.-14.06.2019
- Brückner-Gühmann, M. und Drusch, S.,
2019: Bewertung der Schaum-
und Grenzflächeneigenschaften: Haferprotein
als funktioneller Inhaltsstoff. GDL –
Symposium Lebensmittelschäume, Quakenbrück,
Deutschland, 4./5.06.2019
- Drusch, S.:
Gelation and coacervation. 11th
Microencapsulation Training School, Loughborough, UK,
09.-12.04.2019
- Brückner-Gühmann, M., Klost, M., Braunwarth,
M., Drusch, S., 2019: Strategies to improve consumer
acceptance of plant-based yoghurt
alternatives. Processnet Jahrestreffen des
Fachausschusses Lebensmittelverfahrenstechnik, Lausanne, Switzerland,
05.-07.03.2019
- Manthei, A., Morales Medina, R., Schalow, S.,
Drusch, S., 2019: Impact of enzymatic and mechanical
treatment on techno-functional properties of pea hull
fibre. Processnet Jahrestreffen des Fachausschusses
Lebensmittelverfahrenstechnik, Lausanne, Switzerland,
05.-07.03.2019
- Schestkowa, H., Oechsle, A., Drusch, S.,
2018: Bedeutung der Phasengrenzfläche in
Emulsionen. GdL-Symposium Emulgiertechnologie,
Gerlingen, Deutschland, 07./08.12.2018
- Drusch, S.,
2018: Interfacial properties and impact on functionality
in spray-dried emulsions. Symposium de tecnologias de
Micro y Nanoencapsulacion par el desarrollo de productos. Temuco,
Chile, 27.12.2018
- Drusch, S.,
2018: Interfacial properties and impact on
functionality in spray-dried emulsions. Teagasc Food
Innovation Gateways Conference, 21.11.2018
- Drusch, S.,
2018: Produktgestaltung zur Umsetzung der
nutriact-Emfehlungen. 2. Nutriact Jahrestagung, Potsdam,
08.12.2018
- Diekmann, S., Sankowski, F.C., Brückner-Gühmann,
M., Drusch, S., 2018: Funktionelle Eigenschaften
von Albuminfraktionen aus
Sonnenblumenkernen. GdL-Jahrestagung, Bremerhaven,
10.-13.10.2018
- Einhorn-Stoll, U., Kastner, H., Drusch, S.,
2018: Impact of monovalent cations on pectin powder
structure and techno-functional properties. 3rd Food
Strucutre Design Congress, Debrecen, 20.-22.09.2018
- Drusch,
S., 2018: Nicht nur die Chemie muss stimmen- Einsatz von
sekundären Pflanzenstoffen bei der Stabilisierung disperser
Systeme. 47. Deutscher Lebensmittelchemikertag, Berlin,
Deutschland, 17.-19.09.2018
- Böhm, L. et al.,
2018: Partikelcharakterisierung und -messtechniken in
lebensmittel- und biotechnologischen
Systemen. DECHEMAProcessNet-Jahrestagung und 33.
DECHEMA-Jahrestagung der Biotechnologen 2018, Aachen, Deutschland,
11.-13.09.18
- Brückner-Gühmann, M., Härter, C., Norderhus,
M., Drusch, S., 2018: Fermentation of oat protein
concentrate: sensory and textural properties of oat protein enriched
products. 5thInternational ISEKI-Food
Conference, Hohenheim, Deutschland,
03.-05.07.2018.
- Schestkowa, H., Oechsle, A. und Drusch S.,
2018: FT-IR analysis of stress-sensitive proteins at the
oil/water-interface. 3rd Food Structure and
Functionality Forum Symposium, Montréal, Kanada,
03.-06.06.2018.
- Schalow, S., Boje, A., Gutöhrlein, F.,
Drusch, S., 2018: Hydration properties of pea pea hull
fibres as affected by extraction procedure, composition and particle
size. 14th International Hydrocolloids Conference,
Nanchang, China, 21.-25.05.2018
- Drusch, S.,
2018: Strategies for the optimisation of
microencapsulation by spray-drying. 21st Industrial
Microencapsulation Convention, Montréal, Kanada,
21.-24.05.2018
- Drusch, S., 2018: Materials used
in encapsulating bioactives. 17th Microencapsulation
Workshop. Biocactives World, Hamburg, 17.05.2018
- Kastner, H.,
Einhorn-Stoll, U. und Drusch, S., 2018: Effects of
depolymerisation and demethoxylation on the techno-functional
properties of pectin. 17th Food Colloids Conference :
Application of Soft Matter Concepts, Leeds, UK,
08.-11.04.2018
- Drusch, S.,
2018. Produktgestaltung mit Pflanzenproteinen am Beispiel
Hafer. 55. Wissenschaftlicher Kongress der Deutschen
Gesellschaft für Ernährung, Hohenheim, 07.-09.03.2018
- Klost,
M. und Drusch, S., 2018: Fermentative Gelbildung von
Erbsenproteinen. Jahrestreffen der ProcessNet-Fachgruppe
Lebensmittelverfahrenstechnik, Berlin, 05.-06.03.2018
- Kastner,
H. und Drusch, S., 2018: Techno-funktionelle
Eigenschaften von Pektinen und deren Modifizierung.
Jahrestreffen der ProcessNet-Fachgruppe Lebensmittelverfahrenstechnik,
Berlin, 05.-06.03.2018
- Drusch, S., 2017: Material
properties of saponins and their use in
encapsulation. 3rd Latin-American Symposium on
Microencapsulation, Pucon, 26-28.11.2017
- Drusch, S.,
2017: Hydrogels and coacervation. 9th
Training school on Microencapsulation, Berlin, Germany,
11.-14.09.2017.
- Drusch, S., 2017: Material
science aspects of particle design by
spray-drying. XXVth International Conference on
Bioencapsulation, La Chapelle sur Edre,
03-06.07.2017
- Brückner-Gühmann, M., Benthin, A., Drusch, S.,
2017: Oat protein-enriched fractions support structure
formation in yoghurt. Gums and Stabilisers for the Food
Industry 19, Berlin, 27.-30.06.2017
- Kieserling, K., Schalow,
S., Drusch, S., 2017: Food tribology - a promising and
challenging tool for the determination of food friction
properties. Gums and Stabilisers for the Food Industry
19, Berlin, 27.-30.06.2017
- Gutöhrlein, F., Schalow, S.,
Drusch, S., 2017: Composition and functionality of pectic
polysaccharides from pea hull. Gums and Stabilisers for
the Food Industry 19, Berlin, 27.-30.06.2017
- Klost, M.,
Drusch, S., 2017: Functionalization of pea protein by
tryptic hydrolysis - characterisation of interfacial and functional
properties. Gums and Stabilisers for the Food Industry
19, Berlin, 27.-30.06.2017
- Einhorn-Stoll., U., Kastner, H.,
Urbisch, A., Drusch, S., 2017: Thermal degradation of
citrus pectin - Influence of acidic and alkaline
pre-treatment. Gums and Stabilisers for the Food
Industry 19, Berlin, 27.-30.06.2017
- Drusch, S.,
2017: Funktionelle Lebensmittelzutaten als Nebenprodukte
aus Öl- und Eiweißpflanzen. Sommertagung der Abteilung
Öl- und Eiweißpflanzen, Gemeinschaft zur Förderung von
Pflanzeninnovationen e.V., Berlin, 31.05.-01.06.17.
- Drusch,
S., Schalow, S., Gutöhrlein, F., 2016: Funktionelle
Lebensmittelzutaten als Nebenprodukte der
Leguminosenverarbeitung. Kongress
„Hülsenfrüchte-Wegweiser für eine nachhaltige Landwirtschaft,
Berlin, 03.-04.11.2016
- Klost, M., Drusch, S.
(2016) Funktionalisierung von Erbsenprotein durch
Hydrolyse: Charakterisierung und
Grenzflächeneigenschaften. GdL Kongress
Lebensmitteltechnologie, Lemgo, 20.-22.10.2016.
- Gutöhrlein,
F., Drusch, S. (2016) Erbsenschalen: Vom Nebenprodukt zur
alternativen Pektinquelle. GdL Kongress
Lebensmitteltechnologie, Lemgo, 20.-22.10.2016.
- Hecht, T.,
Brückner-Gühmann, M., Drusch, S. (2016) Das Potential
von Haferproteinisolat und -hydrolysat in
Lebensmittelschäumen. GdL Kongress
Lebensmitteltechnologie, Lemgo, 20.-22.10.2016.
- Drusch, S.,
2016: Improving the functional performance of spray-dried
microcapsules. XXIVth International Conference on
Bioencapsulation, Lissabon, 21.-23.09.2016
- Böttcher, S. and
Drusch, S., 2016: Quillaja saponin - a promising natural
surfactant. 30th Conference of the European Colloid and
Interface Society, Rome, 04.-09.09.2016
- Böttcher, S. and
Drusch, S., 2016: Quillaja saponin: An emulsifier unlike
common low-molecular weight surfactants. Soft matter at
aqueous interfaces (SOMATAI) conference, Crete,
30.05.-03.06.2016
- Schalow, S., Baloufaud, M., Cottancin, T.,
Fischer, J., Drusch, S., 2016: Orange pulp and peel
fibres: minimally processed by-products for water-binding and gelling
in foods, 4th ISEKI Food Conference, Wien,
06-08.07.2016
- Gutöhrlein, F., Schalow, S., Drusch, S.,
2016: Pectin extraction as a new approach in by-product
valorisation of pea hulls. 4th ISEKI Food Conference, Wien,
06-08.07.2016
- Brückner-Gühmann, M., Drusch, S.,
2016: Oat protein as an alternative protein source for
semi-solid foods. 4th ISEKI Food Conference, Wien,
06-08.07.2016
- Drusch, S., 2016: Interfacial
engineering to improve the functional performance of
protein-stabilized encapsulation systems. 4th ISEKI Food
Conference, Wien, 06-08.07.2016
- Linke, C., Weißbrodt, J.,
Drusch, S., 2016: Creating turbidity through oil-in-water
emulsions - key factors and sensory perception. 4th
ISEKI Food Conference, Wien, 06-08.07.2016
- Drusch, S.,
2016: Spray drying for microencapsulation of functional
food ingredients. BRG Training School on
Microencapsulation, Cork, 30.05.-02.06.2016
- Drusch, S.,
2016: Encapsulation, phase behaviour and complex
coacervation. Trieste Nanotechnology School, Trieste,
08.04.2016
- Schalow, S., Gutöhrlein, F., Drusch, S.,
2016: Pektin: Vom klassischen Biorecycling zum
funktionellen Lebensmittelinhaltsstoff. Deutsche
Gesellschaft für Quaitätsforschung, 50. Vortragstagung, Berlin,
14.-15-03.2016.
- Drusch, S., 2015: The influence
of material characteristics: Discussing how a material's properties
affect the functionality of the final product. Workshop
Continous Granulation, TTC Glatt, Weimar,
22-24.09.2015.
- Drusch, S., 2015: Water and ist
role in microencapsulation of food ingredients. 3rd
International Conference on Frontiers in Water Biophysics, Erice,
Italien, 7.-12.09.2015.
- Morales-Medina, R., Tamm, F., Guadix,
A.M., Guadix, E.M., Drusch, S., 2015: Fish protein
hydrolysate efficiently stabilises microencapsulated nutritional
oils, 13th Euro Fed Lipid Conference, Florenz, Italien,
27.-30.09.15
- Kape, A., Ruick, B., Drusch, S.,
2015: Characterisation of the work of adhesion of food
grade coating materials on a maltodextrin model
surface. 7th International Granulation Workshop,
Sheffield, 29-30.06.2015
- Drusch, S., 2015: PUFA
deliver systems in food and drinks. Lipid Forum Academy,
Reykjavik, Island, 01.06.2015
- Drusch, S.,
2015: Spray-drying, spray-granulation and extrusion for
encapsulation of nutritional oils. DLG/GdL-Forum
Mikroverkapselung, Anuga Food Tec, Köln, 24.03.2015
- Drusch,
S., 2015: Grenzflächenstrukturierung zur Erhöhung der
Funktionalität von O/W-Emulsionen. Fachausschuss
Lebensmittelverfahrenstechnik, Jahrestagung VDI/Process-Net,
Magdeburg, 20.03.2015
- Drusch, S., 2014: Impact of
physical structure on the stability of microencapsulated lipophilic
ingredients. University of Minnesota, Illinois,
08.12.2014
- Drusch, S., 2014: Physikalische
Veränderungen in Trockenmilcherzeugnissen und deren Einfluss auf die
Produktfunktionalität. 8. Ideenbörse des
Milchindustrieverbands, Fulda, 12-13.11.2014
- Drusch S.,
2014: Encapsulation of nutritional oils: powders and
aqueous applications. 2nd Latin-American Symposium on
Microencapsulation , Joao Pessoa, Brasilien,
24-27.09.2014
- Tippel, S., Drusch, S.,
2014: Spray-drying for microencapsulation of
lutein-loaded micelles. 2nd Latin-American Symposium on
Microencapsulation , Joao Pessoa, Brasilien,
24-27.09.2014
- Brückner-Gühmann, M., Kern, K., Drusch, S.,
2014: Functional properties of different types of
octenylsuccinate-derivatised starch. 2nd Latin-American
Symposium on Microencapsulation , Joao Pessoa, Brasilien,
24-27.09.2014
- Drusch, S., 2014: The influence of
material characteristics: Discussing how a material's properties
affect the functionality of the final product. Workshop
Continous Granulation, TTC Glatt, Weimar, 23-25.09.2014
- Tamm,
F., Gies, K., Serfert, Y., Strunskus, T., Brodkorb, A., Drusch, S.,
2014: Impact of enzymatic hydrolysis of β-lactoglobulin
on lipid oxidation of microencapsulated fish oil. 7th
International Whey Conference, Rotterdam, Niederlande,
07-09.09.2014
- Kastner, H., Rapp, L., Drusch, S.,
2014: Impact of atomization and drying on the
functionality of emulsions stabilised with bilayers of
beta-lactoglobulin and pectin. ILASS – Europe 2014,
26th Annual Conference on Liquid Atomization and Spray Systems,
Bremen, 08.-10.09. 2014
- Keppler, J., Serfert, Y. Drusch, S.,
Schwarz, K., 2014: Natural and ligand-modified ß-LG
fibrils for functional emulsions. Kiel Food Science
Symposium, Kiel, 20.-21.05.2014
- Böttcher, S., Steinhäuser,
U., Drusch, S., 2014: Off-flavor masking of secondary
lipid oxidation products by pea dextrin. 3rd ISEKI Food
Conference, Athen, Griechenland, 21-23.05.2014
- Drusch, S.,
2014: Microencapsulation for stabilization of oils rich
in (poly)unsaturated fatty acids. Greek Lipid Forum,
Athen, Griechenland, 20.05.2014
- Drusch, S.,
2014: Spray drying for microencapsulation of lipophilic
food ingredients. VIth Training School on
Microencapsulation. Nha Trang, Vietnam, 05.-08.03.2014
- Drusch,
S., 2014: Quality planning tools and their use in the
processing of dried dairy products. Free University of
Bozen, Italy, 13.01.2014
- Drusch, S., 2013: Micro-
and nanostrutural aspects in encapsulation and coatings in food
applications. 4th School of Nanotechnology in the Food
Chain, Coimbra, Portugal, 04-05.09.2013
- Najmabadi, M., Tamm,
F., Klaiber, M., Baroud, Y., Drusch, S. and Simon, S.,
2013: Real-time determination of interfacial tension from
the shape of a pendant drop based on embedded image
processing. ILASS – Europe 2013, 25th European
Conference on Liquid Atomization and Spray Systems, Chania,
Griechenland, 01.-04.09.2013
- Tippel, J., Gohde, L. and
Drusch, S., 2013: Saponin-based micelles as carrier for
lutein: Effect of pH and presence of glucose syrup. XXI.
International Conference on Bioencapsulation, Berlin,
28.-30.08.2013
- Tamm, F., Serfert, Y., Gies, K. and Drusch, S.,
2013: Influence of a limited enzymatic hydrolysis on the
functional properties of b-lactoglobulin for
microencapsulation. XXI. International Conference on
Bioencapsulation, Berlin, 28.-30.08.2013
- Kape, A., Ruick, B.
and Drusch, S., 2013: Investigations of contact angle and
adhesion properties of food grade coating solutions on maltodextrin
model surfaces. XXI. International Conference on
Bioencapsulation, Berlin, 28.-30.08.2013
- Drusch, S.,
2013: Sprühtrocknung von Emulsionen mit modifizierter
Phasengrenze. Karlsruher Institut für Technologie
(KIT), Institut für Bio- und Lebensmitteltechnik, Bereich I:
Lebensmittelverfahrenstechnik, Karlsruhe, 13.06.2013
- Serfert,
Y., Tan, C.-P., Lamprecht, C., Sellhuber-Unkel, C., Drusch, S. und
Schwarz, K., 2013: Einsatz von
beta-Lactoglobulin-Fibrillen zur Herstellung mikrostrukturierter
Trägersysteme. 6. Symposium zur Produktgestaltung in
der Partikeltechnologie, 13.-14.06.2013.
Clausthal-Zellerfeld.
- Einhorn-Stoll, U., Prinz, C. and Drusch,
S., 2013: Influence of storage on the water-binding
pectin: determination by DSC. 17th Gums &
Stabilisers for the Food Industry Conference, 25-28.06.2013, Wrexham,
U.K.
- Drusch, S., 2013: Spray drying for
encapsulation: food and feed applications. Vth
International Training School on Microencapsulation, 09.-12.04.2013,
Nantes, Frankreich.
- Drusch, S., 2013: Food
structure-function relationships with emphasis on
spray-drying. Workshop on biosensitives advanced
stabilisation – formulation and design for food structure and
stability. 07.03.2013, Cork, Irland.
- Drusch, S.,
2013: Sprühtrocknung von Emulsionen mit modifizierter
Phasengrenze. Jahrestreffen der ProcessNet-Fachgruppe
Lebensmittelverfahrenstechnik, 25.-27.02.2013,
Quakenbrück.
- Siefarth, C., Drusch, S., Serfert, Y. und
Buettner, A., 2012: Sensorische Charakterisierung und
Optimierung von ω-3-Fettsäure angereicherter
Säuglingsmilchnahrung. Sensorik 2.0 – Genuss ist
Trumpf, 22.-23-11-2012, Freising
- Diekmann, S., Tamm, F.,
Drusch, S.: Auswirkungen einer enzymatischen Hydrolyse
auf die Grenzflächenaktivität und -rheologie von
ß-Lactoglobulin. Jahrestagung der Gesellschaft der
Deutschen Lebensmitteltechnologen e.V., 27-29.09.2012,
Dresden
- Ruick, B., Einhorn-Stoll, U., Drusch, S.,
2012: Gewinnung von pflanzlicher
Pektinmethylesterase. Jahrestagung der Gesellschaft der
Deutschen Lebensmitteltechnologen e.V., 27-29.09.2012,
Dresden
- Kastner, H., Wilde, R., Schütze, A., Drusch, S.,
2012: Multivariate Datenanalyse von
Pektineigenschaften. Jahrestagung der Gesellschaft der
Deutschen Lebensmitteltechnologen e.V., 27-29.09.2012,
Dresden
- Drusch, S., 2012: Micro- and
nanostructural aspects in encapsulation and coating for food
applications. Second School of Nanotechnology,
Univeristät für Bodenkultur, 27.-28.09.2012, Wien,
Österreich.
- Tippel, J., Drusch, S.,
2012: Saponin-based micelles for the solubilisation of
lipophilic food ingredients. XXth International
Conference on Bioencapsulation, 22.-24.09.2012, Orilla,
Canada
- Serfert, Y., Laackmann, J., Mescher, A., Schröder, J.,
Drusch, S., Schwarz, K., 2012: Spray drying behaviour and
functionality of beta-lactoglobulin-/pectin-stabilized
o/w-emulsions. 12th Triennial International Conference
on Liquid Atomization and Spray Systems, 02.-06.09.2012,
Heidelberg.
- Drusch, S., 2012: The role of water
in encapsulation of food ingredients. 7th International
Conference on Water in Food, 03.-05.06.2012, Helsinki,
Finland.
- Kastner, H., Einhorn-Stoll, U., Kern, K., Drusch, S.,
2012: Structure formation in sugar-containing pectin gels
– Influence of pH on the gelation of high-methoxylated
pectin. 7th International Conference on Water in Food,
03.-05.06.2012, Helsinki, Finland
- Serfert, Y., Heisler, J.,
Orth, C., Rätzke, K., Haramus, V., Drusch, S., Schwarz, K.,
2012: Enzymatisch induzierte Grenzflächenstrukturierung
bei der Mikroverkapselung von lipophilen Wirkstoffen mittels
Sprühtrocknung. Spray 2012, 21..22.05.2012,
Berlin.
- Drusch, S.,
2012: Structure-function-relationship in
microencapsulation systems for food ingredients. Anuga
FoodTec, 27.03.2012, Köln.
- Drusch, S.,
2012: Spray drying technologies and
applications. 15th Industrial Symposium and 6th Trade
Fair on Microencapsulation, 20-22.03.2012, Archamps,
Schweiz.
- Drusch, S., Serfert, Y, Schwarz, K.,
2011: Impact of milk proteins on the physical structure
of spray-dried microparticles and their
functionality. EFFoST Annual Meeting -
Process-Structure-Function relationships, 09.-11.11.2011,
Berlin.
- Tamm, F., Sauer, G., Scampicchio, M., Drusch, S.,
2011: Pendant drop tensiometry for the evaluation of the
foaming properties of milk-derived proteins. EFFoST
Annual Meeting - Process-Structure-Function relationships,
09.-11.11.2011, Berlin.
- Drusch, S., Serfert, Y., Schwarz, K.,
2011: New insights into the microencapsulation properties
of milk proteins. XIX. International Conference on
Bioencapsulation, Amboise, Frankreich.
- Drusch, S.,
2011: Nutzung von Milchproteinen bei der Verkapselung von
funktionellen Lebensmittelinhaltsstoffen. 19.
Oranienburger Milchforum. 10.-11.11.2011, Oranienburg
- Drusch,
S., 2011: Micro- and nanostructural aspects in
encapsulation and coating for food applications. First
School of Nanotechnology, Università degli Studi di Milan, Italien,
30.08.2011
- Serfert, Y., Schröder, J., Mescher, A., Laackmann,
J., Drusch, S., Schwarz, K., 2011: Charaterization of
spray-dried lyer-by-layer
emulsions. 11th International Congress on
Engineering and Food ICEF, Athen, 22.-26.05.11.
- Drusch,
S., Steckel, H., Hamann, S., Serfert, Y., Berger, A., Schwarz, K.,
2011: Strukturcharaktersierung sprühgetrockneter
proteinhaltiger Matrixpartikel zur Mikroverkapselung. 5.
Symposium Produktgestaltung in der Partikeltechnologie, Fraunhofer
ICT, Pfinztal, 19-20.05.2011
- Drusch, S.,
2011: Dynamische Tropfenkonturanalyse und deren Nutzen
bei der Charakterisierung amorpher
Verkapselungssysteme. Symrise AG, Holzminden,
25.03.2011
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